19:50 08 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Președinția

Anunțul lui Igor Dodon pentru oamenii de afaceri: Aceasta nu s-a mai făcut de 12 ani

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
738 0 0

Oamenii de afaceri au relatat despre numeroasele probleme cu care se confruntă în ședința Consiliului Economic pe lângă Președintele Republicii Moldova. A fost decisă convocarea Forumului național al oamenilor de afaceri.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Forumul național al oamenilor de afaceri va fi convocat în luna octombrie la Chișinău, pentru a fi luate în discuție „cele mai actuale probleme din cele mai importante domenii ale economiei naționale”, potrivit președintelui Igor Dodon.

Un forum național al oamenilor de afaceri nu a mai fost convocat din anul 2007, a precizat șeful statului pe Facebook.

Pentru o planificare mai bună a reuniunii, Consiliul Economic pe lângă Președintele Republicii Moldova a decis în ședința de marți, 3 septembrie, să fie create grupuri de lucru pe domenii.

Deciziile la forumul din octombrie vor fi transmise Parlamentului și Guvernului, sub formă de inițiative legislative.

În ședința de marți, Consiliul Economic pe lângă Președinte a discutat „un spectru larg de chestiuni cu privire la activitatea agenților economici din diverse domenii.

Reprezentanții cercurilor de afaceri au relatat despre numeroase probleme cu care se confruntă, subliniind necesitatea adoptării de către stat a unor măsuri urgente pentru revigorarea mediului de afaceri, în primul rând, în sectorul real al economiei.

I-am asigurat pe cei prezenți de faptul că Administrația Președintelui va ține cont de interesele cercurilor de afaceri în conlucrarea sa cu Guvernul și Parlamentul”, a anunțat Igor Dodon.

Săptămâna trecută, șeful statului a declarat că, în scopul susținerii producătorilor moldoveni, va cere adoptarea în regim de urgență a legii comerțului intern, prin care rețelelor de comerț să fie obligate să aibă pe rafturi cel puțin 50% de produse autohtone.

Tematic

Experți: Politicienii de la Chișinău negociază păgubos cu FMI și alți parteneri externi
Greșeala politicienilor de la Chișinău care au pierdut Puterea: Situația se poate repeta
Tagurile:
oameni de afaceri, Igor Dodon


Știrile Zilei