11:47 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
117 0 0

Judecătorii Curții Constituționale se vor întruni joi în ședință. Pe agendă este doar o singură chestiune, cu privire la validarea mandatelor a doi deputați.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Curtea Constituțională se întrunește în ședință joi, 12 septembrie, pentru a valida mandatele a doi deputați de pe lista PSRM. Ședința va începe la ora 09:00.

Curtea Constituțională urmează să valideze mandatele de deputat a candidaților aleși pe lista supleantă a PSRM Anatolie Labuneț și Alla Darovannaia. Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Curții Constituționale să valideze mandatele acestor doi deputați după ce Vladimir Țurcan și Victor Gaiciuc și-au depus mandatele de deputat în legătură cu numirea lor în alte funcții.

Astfel, CEC a declarat vacante mandatele de deputat care aparțin fracțiunii PSRM. În baza documentelor electorale pe care le deține CEC, mandatele de deputat le revin candidaților supleanți Anatolie Labuneț și Alla Darovannaia de pe lista Partidului Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Totodată, Comisiei i-au fost prezentate declarațiile candidaților supleanți Pteru Corduneanu și Adrian Albu prin care aceștia refuză mandatul de deputat.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova are 35 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Tematic

Gianni Buquicchio, cu un mesaj către președintele Curții Constituționale din Moldova
Curtea Constituțională se întrunește în ședință: Vezi prima decizie pe care o va lua
Tagurile:
deputat, mandat, Curtea Constituțională


Știrile Zilei