22:09 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Maia Sandu

Maia Sandu a vorbit despre vizita pe care trebuie să o efectueze la Moscova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
14610

Premierul moldovean, Maia Sandu, a fost invitată de omologul său rus, Dmitri Medvedev, să efectueze o vizită în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Premierul moldovean Maia Sandu a vorbit astăzi, după ședința săptămânală a Cabinetului de Miniștri de la Chișinău, despre vizita pe care urmează să o efectueze în Federația Rusă.

Șeful Guvernului a declarat în cadrul conferinței de presă că, deocamdată, nu a fost stabilită o dată exactă când urmează să se deplaseze într-o vizită la Moscova, care ar fi prima sa vizită în Capitala Federației Ruse după preluarea mandatului de premier.

”Nu avem încă o dată exactă a vizitei mele în Federația Rusă. Când o vom avea stabilită, o vom anunța”, a declarat premierul de la Chișinău.

Sandu a amintit că astăzi, la Moscova se află ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Șeful diplomației moldovenești a avut deja o discuție cu omologul său rus, Serghei Lavrov, cu care a discutat multiple aspecte din domeniul relațiilor bilaterale moldo-ruse, inclusiv despre evoluțiile în dosarul transnistrean și despre evacuarea munițiilor de la Cobasna.

În contextul vizitei pe care urmează să o efectueze la Moscova, premierul moldovean a menționat că este în așteptarea rezultatelor vizitei lui Popescu în Capitala Rusiei.  

”Acum așteptăm rezultatele vizitei efectuate la Moscova de Nicu Popescu”, a spus Sandu.

Premierul moldovean, Maia Sandu, a fost invitată de omologul său rus, Dmitri Medvedev, să efectueze o vizită în Federația Rusă.

De la preluarea mandatului său în fruntea Guvernului de la Chișinău, 8 iunie 2019, Maia Sandu a mers în vizite de lucru la Bruxelles, București și Kiev.

Tematic

Maia Sandu: Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional
Maia Sandu va merge totuși în SUA - Iată când
Tagurile:
Moscova, premier, Maia Sandu


Știrile Zilei