12:20 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Monumentul lui Suvorov în piața centrală din Tiraspol

Când se vor așeza la masa de tratative Chișinăul și Tiraspolul

© Sputnik / Irina Leahova
Politică
Sa primesc un link scurt
84 0 0

Pentru participanții la soluționarea conflictului transnistrean s-au acumulat multe probleme esențiale.

TIRASPOL, 12 sept – Sputnik, Irina Leahova. Întrevederea reprezentanților Chișinăului și Tiraspolului privind problemele politice, Vasile Șova și Vitali Ignatiev, va avea loc astăzi, 12 septembrie, la sediul misiunii OSCE din Tiraspol, comunică pe site-ul său oficial organul responsabil de politica externă din Transnistria.

„În cadrul discuției, partea transnistreană intenționează să examineze un amplu complex de probleme actuale ce țin de dialogul dintre Tiraspol și Chișinău, cu un accent aparte pe necesitatea soluționării cât mai urgente a problemelor din sfera bancară”, se menționează în comunicat.

Anterior, Sputnik a scris că liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, la conferința din august la care au fost făcute totalurile intermediare ale anului, a anunțat data probabilă a întâlnirii cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Se presupune că dialogul va avea loc în septembrie.

În aceeași zi Dodon a anunțat data probabilă a ședinței în formatul „5+2” în cadrul căreia Chișinăul și Tiraspolul participă ca părți în conflict; Rusia, Ucraina și OSCE - ca intermediari; Uniunea Europeană și SUA – ca observatori. Consfătuirea participanților la procesul de negocieri privind diferendul transnistrean în formatul „5+2” este preconizată pentru 8 – 10 octombrie.

Tagurile:
Tiraspol, Chișinău, Negocieri


Știrile Zilei