11:47 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (66)
16810

Președintele țării a avut în dimineața zilei de joi o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre agenda actuală a relațiilor bilaterale.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut în dimineața zilei de joi o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, OlegVasnețov. Cei doi oficiali au discutat despre agenda actuală a relațiilor bilaterale.

”Am apreciat înalt rezultatele vizitelor pe care le-am efectuat recent în Federația Rusă, precum și vizita ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, la Moscova și negocierile pe care le-a purtat cu ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov”, a scris șeful statului pe pagina sa de socializare.

Potrivit președintelui, aceste vizite contribuie la readucerea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivelul dorit de majoritatea populației țării noastre.

Dodon și Vasnețov au mai discutat chestiuni ce țin de pregătirea și organizarea celui de-al doilea Forum Economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 19-21 septembrie. La eveniment va participa și vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak, precum și conducători ai regiunilor Rusiei și reprezentanți ai businessului din ambele țări. Numărul total al participanților va fi de aproximativ o mie.

De asemenea, în capitala țării noastre va avea loc, în zilele de 18-19 septembrie, prima ședință din ultimii trei ani a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, prezidată de ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev și de vicepremierul Republicii Moldova, Vasile Șova.

”Mi-am exprimat convingerea că ambele evenimente vor deveni o platformă potrivită pentru aprofundarea relațiilor comercial-economice, inclusiv la nivel de regiuni ale celor două state și vor da un nou impuls dezvoltării parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă”, a declarat președintele țării după întrevederea cu ambasadorul Vasnețov.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (66)

Tematic

Detalii importante de la întrevederea lui Dodon cu Vasnețov - Video
Oleg Vasnețov și Pavel Voicu au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt
Tagurile:
Igor Dodon, Moldova, Rusia

Știrile Zilei