12:53 20 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Stanislav Pavlovschi

Un vicepreședinte al Platformei DA și-a dat demisia: Iată motivul

© Sputnik / Osmatesco
Politică
Sa primesc un link scurt
139 0 0

Vicepreședintele partidului Platforma DA Stanislav Pavlovschi și-a dat demisia din această funcție și se retrage din politică.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Stanislav Pavlovschi, vicepreședinte al partidului Platforma DA și-a anunțat demisia din această funcție. Mai mult, acesta spune că „misiunea în sfera politicului este îndeplinită”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Pavlovschi a scris că s-a angajat în această acțiune, la propunerea lui Andrei Năstase, pornind de la trei obiective:

„Debarcarea pe calea prevăzută de Constituție a regimului uzurpator, promovarea tineretului în poziții cheie în stat și reformarea profundă a sistemului de drept din Republica Moldova. Acum toate trei obiective sunt realizate și eu, sincer și nesilit de mine, consider că misiunea mea în sfera politicului este îndeplinită.”, a scris vicepreședintele DA.

Pavlovschi a menționat că va continua să activeze „ca jurist, ca avocat, ca specialist în domeniul protecției drepturilor omului și ca activist civic”.

Amintim, Stanislav Pavlovschi a fost numit de noua guvernare în funcție de ministru al Justiției. Acesta însă și-a prezentat demisia la scurt timp după numirea în funcție, motivând că „în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției, am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea mea în calitate de Membru al Guvernului”, a explicat atunci Stanislav Pavlovschi.

Tematic

Există sau nu un consens între partidele de guvernământ privind reforma justiției
Pavlovschi: Reforma justiției a trenat din cauza experților europeni și a autorităților
Tagurile:
Drepturile omului, jurist, avocat, Platforma DA


Știrile Zilei