05:16 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
Andrei Năstase

Andrei Năstase: Am conștiința împăcată că mi-am făcut datoria

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
17910

La 100 de zile de când a fost instalat în fotoliul de ministrul al Afacerilor Interne, Andrei Năstase a decis să iasă în fața presei cu un raport. Iată cu ce se laudă Năstase.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Pe 8 iunie 2019, în Republica Moldova au renăscut democrația și statul de drept după o lungă perioadă a întunericului totalitarismului, oligarhiei și cleptocrației. Declarația se conține în raportul ministrului de Interne, Andrei Năstase, la 100 de zile de la învestirea sa în funcție.

Ministrul este de părere că și-a îndeplinit obiectivul, cel de a transforma MAI într-o instituție care să lucreze pentru oameni. Mai mult, el spune că „Ministerul de Interne este singurul pilon instituțional al statului de drept, care a fost eliberat în întregime din captivitate”.

„Una din prioritățile de la începutul mandatului a fost ce-a de a curma corupția și abuzurile. În urma unei anchete de serviciu au fost luate măsuri împotriva celor care au contribuit la una din cele mai rușinoase episoade din trecutul recent al țării, expulzarea acelor profesori turci nevinovați”, a declarat Andrei Năstase

Șeful de la MAI spune că printre meritele sale sunt și desființarea direcției a 5-a a Centrului Național de Investigație, demararea operațiunii antidrog, dar și buna funcționare a centrului de medicină legală.

Tot în primele 100 de zile, spune Năstase, s-a reușit securizarea la intrarea și ieșirea din țară prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Totodată, au fost destructurate scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, care au prejudiciat bugetul statului cu peste 200 de milioane de lei.  

După 100 de zile de muncă la Ministerul Afacerilor Interne, Andrei Năstase are conștiința împăcată că și-a făcut datoria.

Amintim, noul guvern a fost învestit la data de 8 iunie curent.

Tagurile:
Bilanț, Raport, 100 de zile, MAI


Știrile Zilei