01:26 17 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Kiril Vîșinski a sosit la Moscova

„Ucraina adevărată”: Kiril Vîșinski, realizatorul unui program TV

© Sputnik / Илья Питалев
Politică
Sa primesc un link scurt
111 0 0

Pus în libertate, Kiril Vîșinski, directorul portalului RIA Novosti Ucraina, va realiza la televiziunea rusă programul „Настоящая Украина".

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Kiril Vîșinski, directorul portalului RIA Novosti Ucraina, după ce a fost eliberat, se va ocupa de proiecte noi și va începe să realizeze programul „Настоящая Украина” („Ucraina adevărată”) la televiziunea rusă, a spus directorul general al AIP „Rosiia Segodnia”, Dmitri Kiselev.

„Kiril Vîșinski va realiza emisiunea „Настоящая Украина” la televiziunea rusă. În scopul cunoașterii culturologice a Ucrainei, pentru ca noi să putem înțelege mai bine această țară”, a spus Kiselev, citat de RIA Novosti.

Pe 7 septembrie Rusia și Ucraina au eliberat câte 35 de cetățeni condamnați și reținuți. Printre cei eliberați de către partea rusă se numără Oleg Sențov, care fusese condamnat pentru punerea la cale a unui act terorist și 24 de militari ucraineni care au încălcat frontiera rusă.

În aceeași zi a sosit în Rusia și Kiril Vîșinski, directorul portalului RIA Novosti Ucraina, care a fost pus în libertate prin decizia de judecată.

Kiril Vîșinski a fost reținut la Kiev pe data de 15 mai 2018, fiind învinuit de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și trădare de patrie. Pedeapsa maximă prevăzută de articolul respectiv este 15 ani de închisoare. Judecata a prelungit de opt ori termenul detenției preventive. Pe 28 august Vîșinski a fost eliberat. Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a calificat situația ca fiind una fără precedent, declarând că Vîșinski a fost arestat „pentru exercitarea directă a atribuțiilor sale profesionale, pentru exercitarea funcției de jurnalist”.

Tagurile:
TV, program, realizator, Kiril Vîșinski


Știrile Zilei