17:48 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
CEC a exclus din cursa electorală un concurent

Un pretendent la șefia Capitalei a fost exclus din cursa electorală: Iată de ce

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
275 0 0

Pretendentul la fotoliul de primar al Capitalei din partea partidului ”Patrioții Moldovei” Serghei Scripnic a fost exclus din cursa electorală.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Concurentul din partea partidului ”Patrioții Moldovei” la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei, Serghei Scripnic, a fost exclus din cursa electorală. De asemenea, au fost excluşi şi candidații la funcția de consilieri din partea formațiunii. Despre acest lucru a scris Scripnic pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit lui, motivul ar fi că cei de la Partidul "Patrioţii Moldovei" au prezentat procesul verbal cu privire la desemnarea candidaţilor în data de 15 august, înainte să fie constituit Consiliul Electoral de Circumscripţie. Conform regulamentului, ei puteau înregistra procesul verbal abia după data de 30 august.

Potrivit lui Scripnic, nu a fost comisă nicio încălcare. Acest lucru este demonstrat de faptul că la Comrat a fost deja înregistrat candidatul partidului ”Patrioţii Moldovei” chiar dacă acesta a prezentat procesul verbal la fel în data de 15 august.

Tematic

Alegeri locale 2019: Cum vor arăta buletinelor de vot - CEC a aprobat modelele
Tagurile:
concurent, electorala, cursa, Exclus, Capitală, pretendent


Știrile Zilei