17:57 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Andrei Năstase

Decis: Andrei Năstase nu mai este ministru de Interne

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
305221

Andrei Năstase nu mai este ministru de Interne. Acesta a fost suspendat din funcția de ministru în contextul înscrierii acestuia în cursa electorală pentru funcția de primar general al Capitalei.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. În debutul ședinței de Guvern, Andrei Năstase și-a suspendat calitatea de ministru de Interne, acesta înscriindu-se în cursa electorală pentru scaunul de primar general al Capitalei.

Andrei Năstase, la a doua încercare de a cuceri Capitala

Amintim că în cadrul alegerilor locale din 2018 Andrei Năstase a câștigat fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52,57% din numărul total de voturi, iar contracandidatul său, Ion Ceban - 47,43%.

Însă, în data de 19 iunie 2018 alegerile locale pentru fotoliu de primar au fost declarate nule pe motivul încălcărilor admise de ambii candidați, care au constat în efectuarea agitației electorale în ziua alegerilor, contrar prevederilor Codului electoral.

Mandatul primarului ales, Andrei Năstase, nu a fost validat de magistrații Judecătoriei Centru, Chișinău, decizie menținută, la 21 iunie 2018, Curtea de Apel din Chișinău, precum și de Curtea Supremă de Justiție (CSJ), care, la 25 iunie 2018, a dat ultimul verdict în cazul validării rezultatelor alegerilor în Chișinău din 3 iunie.

Pe 29 iunie 2018 Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat nule alegerile locale desfășurate în capitală. Decizia a fost susținută cu votul a cinci membri. În urma acestei hotărâri, edilul Chișinăului urmează să fie ales la alegerile locale generale din 2019, iar primăria va fi condusă de un primar interimar.

Tagurile:
Decis, Năstase


Știrile Zilei