03:01 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Igor Dodon și Kasîm-Jomart Tokaev

Moldova și Kazahstan pledează pentru consolidarea relațiilor comercial-economice

© Photo: Facebook / Dodon Igor
Politică
Sa primesc un link scurt
39 0 0

Președintele țării, Igor Dodon, a discutat, la New York, cu omologul său din Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev, despre relațiile bilaterale dintre cele două țări.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi, la New York o întrevedere cu omologul său din Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev.

Cei doi oficiali au discutat despre înțelegerile la care s-a ajuns la prima întrevedere, care a avut loc la 28 mai 2019, la Nur-Sultan. Atunci Dodon și Tokaev au convenit asupra consolidării dialogului bilateral în mai multe domenii de interes comun, inclusiv asupra deschiderii ambasadelor la Chișinău și Nur-Sultan.

”În context, am discutat posibilitatea efectuării unor vizite reciproce la nivel executiv și legislativ în anul 2020”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Pe dimensiunea relațiilor comerciale și economice între Moldova și Kazahstan cei doi președinți au fost unanimi în opinia privind necesitatea dinamizării eforturilor în vederea valorificării depline a potențialului existent.

”Totodată, am accentuat faptul că Comisia interguvernamentală bilaterală pentru cooperare comercial-economică nu s-a convocat timp de 4 ani, ceea ce nu corespunde spiritului parteneriatului nostru”, a remarcat șeful statului.

Pe finalul întrevederii, Igor Dodon și Kasîm-Jomart Tokaev au convenit să continue dialogul bilateral în cadrul summit-ului Uniunii Economice Eurasiatice, care va avea loc la Erevan, la 1 octombrie.

Republica Moldova este primul stat care a obținut statutul de observator în cadrul UEEA, în 2018.

Tematic

Dodon a anunțat când se va întâlni cu Zelenski
Dialog cu organizații evreiești foarte influente: Ce le-a promis Igor Dodon - Video
Tagurile:
Moldova, Kazahstan, Igor Dodon


Știrile Zilei