17:46 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Casa Guvernului

Locuri de muncă în Israel pentru moldoveni: Decizia Guvernului de la Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
25001

Moldovenii vor avea posibilitatea să se angajeze legal și mai ușor la muncă în Israel. Un proiect-pilot în acest sens va fi convenit la nivel de guvern.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a decis în ședința sa din 25 septembrie inițierea negocierilor cu guvernul Israelului asupra unui proiect-pilot de recrutare și angajare a cetățenilor moldoveni în această țară.

Proiectul-pilot prevede locuri de muncă în calitate de îngrijitori ai persoanelor vârstnice din Israel.

Guvernul a aprobat componența unui grup de lucru care va negocia cu partea israeliană. Șef al delegației de negociatori de la Chișinău a fost desemnat Ion Dodon, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

În ședința Guvernului, Ion Dodon a menționat că noul proiect are ca scop promovarea migrației legale și asigurarea respectării drepturilor angajaților moldoveni din Israel.

Aproximativ 300 de moldoveni ar urma să fie angajați la muncă în Israel într-o primă etapă a proiectului ce va fi convenit de cele două guverne.

Potrivit datelor oficiale, în Israel se aflau mai mult de 13.000 de cetățeni moldoveni la sfârșitul anului 2016. Majoritatea erau angajați în sfera construcțiilor sau în calitate de îngrijitori ai vârstnicilor.

Tematic

Moldovenii din Germania: Cele mai bine plătite locuri de muncă în funcţie de regiune
Moldovenii din Italia: Drepturi bănești în cazul încetării raportului de muncă, inclusiv la negru
Tagurile:
Moldoveni, Israel, Locuri de muncă


Știrile Zilei