17:53 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Politică
Sa primesc un link scurt
136 0 0

La Moscova a avut loc întrevederea liderului transnistrean Vadim Krasnoselski cu reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak.

TIRASPOL, 27 sept – Sputnik, Irina Leahova. La Moscova a avut loc întâlnirea liderului Transnistriei, Vadim Krasnoselski, cu vicepremierul Rusiei, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak. Cei doi au menționat intensificarea contactelor de lucru, care au fost inițiate în iunie curent.

„Am discutat aspectele ce țin de cooperarea comercial-economică, constatând o creștere în ultimele luni a circulației mărfurilor între Transnistria și Rusia. Am vorbit și despre alte direcții de colaborare bilaterală reciproc avantajoasă”, a comunicat serviciul de presă al liderului transnistrean.

Nu a fost trecută cu vederea nici situația privind reglementarea conflictului transnistrean.

Participanții la întâlnire au discutat și despre perspectivele ședinței în formatul „5+2” care urmează să se desfășoare pe 8 – 10 octombrie la Bratislava.

În cadrul întrevederi, interlocutorii au subliniat de asemenea aspectele problematice de pe agendei negocierilor, precum și propunerile părții transnistrene adresate comisiei interguvernamentale.

Tematic

Autoritățile de la Chișinău se vor deplasa în stânga Nistrului fără aviz prealabil
Statul moldovenesc nu poate fi construit fără Transnistria
Tagurile:
Moscova, Vadim Krasnoselski, Dmirti Kozak, Întrevedere


Știrile Zilei