07:27 22 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Ministerul de externe al Rusiei

Cum a comentat Ministerul rus de Externe noile sancțiunile SUA împotriva Rusiei

© Sputnik / Наталья Селиверстова
Politică
Sa primesc un link scurt
150 0 0

Moscova condamnă cu fermitate cinismul și lipsa de principialitate a politicii Washingtonului, potrivit unui comunicat al MAE al Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Prin noile sancțiuni impuse Rusiei, SUA „s-au întrecut pe sine în propria lor absurditate”, a declarat Ministerul Afacerilor de Externe al Federației Ruse, menționând că sancțiunile pe care SUA le-a impus pe 26 septembrie împotriva unui șir de cetățeni ruși, a câtorva judecătorii și a unei companii au adus deja numărul acestora la 75 începând cu anul 2011, când Washingtonul a anulat „resetarea”, solicitată chiar de el a relațiilor bilaterale și a început distrugerea acestora.

„De atunci, inițiatorii americani ai presiunii prin sancțiuni asupra Rusiei nu au obținut niciun rezultat. De data aceasta, se poate spune că SUA „s-au întrecut pe sine în propria lor absurditate”, scrie în comunicat.

„Washingtonul a declarat sus și tare că sancțiunile trebuie să devină o pedeapsă pentru „organizarea livrărilor de combustibil pentru forțele aviatice ruse din Siria”. Dar, deoarece Forțele Aerospațiale ale Rusiei acordă, din 2015, ajutor forțelor guvernamentale siriene în combaterea grupărilor teroriste, rezultă că SUA s-au poziționat deschis de partea teroriștilor”, a adăugat MAE.

MAE a declarat că „SUA și-au dat în vileag complicitatea la terorism” și a subliniat că Moscova condamnă cu fermitate „cinismul și lipsa de principialitate a politicii Washingtonului”.

Tematic

Iranul, categoric: Nu vor exista negocieri cu SUA până nu vor fi ridicate sancţiunile
Tagurile:
Lavrov, declarație, Rusia, sancțiuni, SUA


Știrile Zilei