00:53 01 Aprilie 2020
În direct
  • EUR19.96
  • USD18.23
  • RUB0.23
  • RON4.14
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
23310

Ședința de săptămâna aceasta a Parlamentului se anunță a fi destul de încărcată. În plen vor fi prezentate rapoartele cu privire la concesionarea Aeroportului Chișinău și cel cu privire la modul de evaluare și desfășurare a privatizării Î.S. Air-Moldova.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Săptămâna aceasta, în Parlament vor fi prezentate rapoartele cu privire la modul de pregătire și desfășurare a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și cel cu privire la modul de evaluare și desfășurare a privatizării Î.S. Air-Moldova.

Astăzi, 1 octombrie, în ședința Comisiei de anchetă cu privire la modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionări proprietății publice (2013-2019), au fost aprobate, cu votul majorității deputaților, Raportul cu privire la modul de pregătire și desfășurare a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și Raportul cu privire la modul de evaluare și desfășurare a privatizării Î.S. Air-Moldova.

Președintele comisiei de anchetă, deputatul Igor Munteanu, a declarat că ambele rapoarte vor fi prezentate săptămâna aceasta în cadrul ședinței plenare a Legislativului. Parlamentarul a anunțat că va solicita Parlamentului extinderea mandatului Comisiei de anchetă parlamentară în timp, până la 120 de zile, și includerea unor alte cazuri de rezonanță pe domeniul privatizărilor și concesionărilor desfășurate în perioada 2013-2019 ca priorități de anchetă parlamentară.

”Am primit mai multe demersuri din partea cetățenilor, care consideră revoltătoare abuzurile în procesul de preluare a controlului asupra unor bunuri și proprietăți publice. Datoria noastră este să întărim ordinea legală și justiția socială”, a declarat Munteanu.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Concesionarea Aeroportului Chișinău, recunoscută de CSJ ca fiind legală
Comisia de anchetă: Detalii privind concesionarea Aeroportului și privatizarea Air Moldova
Tagurile:
Air Moldova, Aeroport Chișinău, Concesionare


Știrile Zilei