09:01 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
199 0 0

Igor Dodon a menționat oportunitățile de dezvoltare economică a țării și prioritățile în politica externă.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut un discurs la ședința lărgită a Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice. El a subliniat că obținerea statutului de observator în cadrul UEEA în luna mai, 2018 a avut un impact pozitiv asupra exportului de mărfuri moldovenești pe piața din Federația Rusă, Belarus și din alte state ale Uniunii.

Totodată, șeful statului i-a informat pe cei prezenți despre transformările cardinale din viața politică a Republicii Moldova, despre politica noii guvernări care este susținută de majoritatea populației și de partenerii externi.

”Am subliniat faptul că pentru țara noastră au apărut oportunități vaste privind dezvoltarea economiei, creșterea nivelului de trai al populației, precum și promovarea unei politici externe echilibrate între Est și Vest, fără implicarea în jocurile geopolitice care ne sunt străine.

Igor Dodon le-a adresat mulțumiri partenerilor pentru susținere, exprimându-și încrederea în extinderea relațiilor comercial-economice.

Tematic

Igor Dodon s-a întâlnit cu David Hale - Video
Igor Dodon, despre vizita la New York: Foarte productivă
Tagurile:
discurs, UEEA, Dodon


Știrile Zilei