02:21 01 Aprilie 2020
În direct
  • EUR19.96
  • USD18.23
  • RUB0.23
  • RON4.14
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
206 0 0

Parlamentul se va întruni în ședință plenară vineri, 4 octombrie, începând cu ora 10:00. Printre subiectele incluse pe agendă se numără raportul de evaluare a modului de privatizare a Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” și a Companiei Aerieni ”Air Moldova”.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Deputații de la Chișinău se vor întruni în ședință plenară, pe data de 4 octombrie. Decizia a fost luată miercuri în cadrul ședinței  Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova.

Parlamentul se va întruni în ședință plenară vineri, 4 octombrie, începând cu ora 10:00.

Printre subiectele incluse pe agendă se numără raportul de evaluare a modului de pregătire și desfășurare a concesionării Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău”  și  a Companiei Aerieni ”Air Moldova”, precum și proiecte de legi pentru modificarea și completarea unor acte legislative.

Pe data de 1 octombrie, în ședința Comisiei de anchetă cu privire la modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionări proprietății publice (2013-2019), au fost aprobate, cu votul majorității deputaților, Raportul cu privire la modul de pregătire și desfășurare a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și Raportul cu privire la modul de evaluare și desfășurare a privatizării Î.S. Air-Moldova.

Președintele comisiei de anchetă, deputatul Igor Munteanu, a declarat că ambele rapoarte vor fi prezentate în cadrul ședinței plenare a Legislativului din 4 octombrie. Parlamentarul a anunțat că va solicita Parlamentului extinderea mandatului Comisiei de anchetă parlamentară în timp, până la 120 de zile, și includerea unor alte cazuri de rezonanță pe domeniul privatizărilor și concesionărilor desfășurate în perioada 2013-2019 ca priorități de anchetă parlamentară.

”Am primit mai multe demersuri din partea cetățenilor, care consideră revoltătoare abuzurile în procesul de preluare a controlului asupra unor bunuri și proprietăți publice. Datoria noastră este să întărim ordinea legală și justiția socială”, a declarat Munteanu.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Moldovenii nu vor mai fi obligați să întrețină confortul ex-președinților de Parlament
Parlamentul schimbă regulile pentru cei care au afaceri în zonele off-shore
Săptămână plină la Parlament: Cum au fost privatizate Aeroportul și Air Moldova
Tagurile:
Aeroportul Chisinau, ședință, Parlament


Știrile Zilei