09:38 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
181 0 0

În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de securitate, Federica Mogherini, s-a întâlnit și cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini. Despre aceasta șeful statului a anunțat pe pagina sa de Facebook.

Dodon a subliniat că Mogherini apreciază pozitiv dialogul deschis și pragmatic al președintelui Republicii Moldova în raport cu structurile europene.

„Am exprimat gratitudine UE pentru susținerea transferului pașnic a guvernării, care a avut loc în această vară, precum și pentru solidaritatea față de majoritatea parlamentară și Guvernul țării noastre în eforturile de realizare a celor mai importante reforme și în continuarea implementării Acordului de Asociere RM-UE”, menționează Igor Dodon.

Totodată, cei doi oficiali consideră necesară continuarea parteneriatului strategic între Republica Moldova și Uniunea Europeană, deja cu noua componență a Comisiei Europene, care își va începe activitatea la 1 noiembrie curent.

Șeful statului a mai spus că va semna în zilele următoare un Decret privind conferirea unei distincții de stat a Republicii Moldova Înaltului reprezentant, la încheierea mandatului său în această funcție.

Tematic

Ce mesaj i-a transmis Igor Dodon președintelui Forumului Economic Mondial
Igor Dodon s-a întâlnit cu David Hale - Video
Igor Dodon, discurs rostit la UEEA: Ce a declarat șeful statului - Video
Tagurile:
Federica Mogherini, Parteneriat Estic, Igor Dodon, UE

Știrile Zilei