02:57 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Manevre militare, simularea teatrului de război

SUA își strămută tehnica militară la frontierele Rusiei

© Sputnik / Кирилл Каллиников
Politică
Sa primesc un link scurt
1430 0 0

Directorul Centrului de cercetări militaro-politice al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Aleksei Podberiozkin, a comentat intenția NATO de a desfășura în Europa manevre de amploare.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. NATO va desfășura în Europa cele mai ample aplicații militare de după perioada războiului rece, a declarat congresmanul american, membru al comitetului forțelor armate John Garamendi, în timpul celui de al 6-lea Forum pentru Securitate de la Varșovia (Warsaw Security Forum).

Potrivit lui Garamendi, în timpul aplicațiilor va fi demonstrat suportul din partea SUA acordat țărilor europene-membre ale NATO în confruntarea lor cu Rusia. Congresmanul nu a precizat termenele desfășurării manevrelor.

Fermier - Imagine Simbol
© Sputnik / Всеволод Тарасевич

Directorul Centrului de cercetări militaro-politice al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Aleksei Podberiozkin, a menționat că SUA impun insistent Europei confruntarea cu Rusia în sfera militară. Potrivit lui Podberiozkin, țările europene nu au dreptul suveran de a-și forma politica lor militară, ele rămân în subordinea Statelor Unite ale Americii.

Expertul consideră că SUA, sub pretextul creării infrastructurii pentru manevre, își strămută tehnica militară la frontierele Rusiei.  

Americanii sunt gata să depoziteze din timp armament greu pe teritoriul Europei, în primul rând, tancuri blindate, cât mai aproape de granița cu Rusia… După astfel de manevre, o parte considerabilă a tehnicii grele implicată ar putea rămâne pe teritoriul Poloniei și al Țărilor Baltice. În acest sens, cu cât sunt mai ample manevrele, cu atât mai multă tehnică militară poate fi adusă acolo și cu atât mai multă tehnică de acest fel ar putea să rămână ulterior în apropierea granițelor Rusiei”, a spus Podberiozkin în studioul de radio Sputnik.

Tagurile:
Frontierele Rusiei, manevre militare, SUA


Știrile Zilei