17:46 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu

Ce riscă funcționarii publici care vor face campanie în timpul orelor de muncă - Video

© Photo: Cancelaria de Stat
Politică
Sa primesc un link scurt
Alegeri locale - 2019 (24)
22810

Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, a anunțat cum vor fi pedepsiți funcționarii publici care vor face campanie electorală în timpul orelor de muncă.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Funcționarii publici care se vor face campanie electorală în favoarea vreunui concurent în timpul orelor de lucru riscă să fie dați afară. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul general al Guvernului, Andrei Spânu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Noi vom respecta cu strictețe legea, iar în cazurile în care vor fi abuzuri, vor risca inclusiv să fie demiși din funcția publică”, a declarat Spînu.

La data de 20 octombrie, în Moldova vor avea loc alegeri locale generale în toate unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I – municipii, orașe, sate (comune), și de nivelul II – raioane, municipiile Chișinău și Bălți, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.

În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 mii 580 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești și sătești) pentru un mandat de patru ani, după ce mandatul precedent al acestora a expirat la 14 iunie 2019.

Scrutinul local general din 20 octombrie va fi cel de-al VII-lea de la declararea independenței Republicii Moldova.

Тема:
Alegeri locale - 2019 (24)

Tematic

Alegeri locale 2019: Cum vor arăta buletinelor de vot - CEC a aprobat modelele
Alegeri locale 2019: Ce trebuie să știe moldovenii care vor să voteze la domiciliu
Tagurile:
alegeri locale 2019, video, risc, funcționari publici, Andrei Spînu


Știrile Zilei