11:23 05 August 2020
În direct
  • EUR19.59
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.05
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (116)
111 0 0

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii FMI, aflați într-o vizită în Republica Moldova. La întrevedere s-a discutat despre buget și investiții.

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Următorul buget trebuie să fie orientat pentru dezvoltarea economiei țării, iar împrumuturile externe canalizate exclusiv pentru infrastructură și proiecte investiționale. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu șeful Misiunii FMI, Ruben Atoyan, și reprezentantul permanent FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin.

Potrivit președintelui Parlamentului, resursele interne, extinderea bazei bugetare, dezvoltarea economiei, investițiile sunt surse pentru acoperirea consumului. În timp ce creditele trebuie contractate, din toate sursele disponibile, pentru proiecte investiționale, în special de infrastructură.

Președintele Parlamentului a subliniat, de asemenea, importanța promovării politicilor sociale, foarte necesare pentru locuitorii Republicii Moldova.

Părțile au discutat tot spectrul de probleme legate de bănci, sectorul nebancar, tarife și bugetul pentru anul viitor. Furtul bancar și rapoartele prezentate de comisiile parlamentare de anchetă, de asemenea au fost abordate în timpul întrevederii.

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional condusă de Ruben Atoyan se află în vizită de lucru la Chișinău în perioada 2 – 8 octombrie. Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul bugetului de stat pentru anul 2020.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (116)

Tematic

Republica Moldova s-a împrumutat de la FMI - Iată în ce condiții
Maia Sandu spune de ce au venit experții FMI la Chișinău
Tagurile:
Zinaida Greceanîi, Bugetul de stat, FMI


Știrile Zilei