04:47 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Parlament

Deputații moldoveni fac schimb de experiență electorală cu colegii din CSI

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)
41 0 0

O delegație parlamentară din Moldova efectuează schimb de experiență electorală pe platforma Adunării Interparlamentare a CSI.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la Conferința Internațională a Adunării Interparlamentare a CSI “Institutul alegerilor - mecanism pentru legitimarea autorităților publice”. Conferința are drept scop efectuarea schimbului de informații și de experiență în domeniul asigurării legislative a desfășurării scrutinelor și plebiscitelor în spațiul CSI, dezvoltării culturii electorale, consolidării responsabilității civice și interesului cetățenilor față de procesele de instituire a organelor administrației publice.

Evenimentul se desfășoară în zilele de 17-18 octombrie, la Minsk, și este organizat de Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI, Comitetul Executiv al CSI și Comisia centrală a Republicii Belarus pentru alegeri și desfășurarea referendumurilor republicane.

Din delegația Legislativului Moldovei fac parte Eduard Smirnov, membru al Comisiei mediu și dezvoltare regională, Ala Ursu-Antoci, șefa Cabinetului președintelui fracțiunii PSRM în Parlament.

Delegația va participa la toate cele patru ședințe plenare: ”Construcția constituțională și legitimarea autorităților publice”; ”Experiența internațională și chestiuni privind legitimarea autorităților publice în procesul alegerilor/referendumurilor”; ”Monitorizarea alegerilor - institut al legitimării autorităților publice”; ”Alegerile în Adunarea Națională a Republicii Belarus. Legislație și practică”.

În încheierea reuniuni, participanții la forum vor vizita expoziția de la Casa Guvernului dedicată activității Camerei reprezentanților Adunării Naționale a Republicii Belarus.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)

Tematic

Alegeri 2019: drepturile și obligațiile alegătorului
Alegeri locale 2019: Dreptul alegătorului care nu este în stare să completeze buletinul
Tagurile:
Parlament, scrutin, alegeri


Știrile Zilei