15:32 08 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Ședința Parlamentului

Fracțiunea PDM înaintează în Parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)
16510

PDM a anunțat că va înainta astăzi în Legislativ o moțiune de cenzură în care va solicita retragerea votului de încredere acordat Guvernului Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Fracțiunea PDM din Parlament a anunțat că va înainta astăzi în Legislativ o moțiune de cenzură în care va solicita retragerea votului de încredere acordat Guvernului Maia Sandu. Ședința Parlamentului începe la ora 09:00.

Anunțul a fost făcut înainte de ședința Parlamentului de deputatul democrat Andrian Candu, în cadrul unei conferință de presă la care au fost prezenți toți deputații din fracțiunea PDM. 

Democrații sunt nemulțumiți de politicile Guvernului, în special în domeniile social și economic.

Potrivit deputaților democrați, în patru luni de mandat Guvernul nu a înaintat în Parlament nicio inițiativă legislativă în domeniile social sau economic. Fracțiunea PDM a criticat lipsa de inițiative din partea Guvernului care să îmbunătățească mediul de afaceri, inițiative care să atragă investiții, lipsa proiectelor de infrastructură și lipsa acțiunilor în domeniul energetic. 

Ce înseamnă moțiune de cenzură

Moţiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură. Moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi (101). Fracțiunea PDM în Parlament are 29 de deputați.

Moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii. Moţiunile de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

În cazul în care moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului a fost respinsă, deputaţii care au semnat-o nu vor putea iniţia, în cadrul aceleiaşi sesiuni, o nouă moţiune pe acelaşi motiv.

În cazul adoptării moţiunii de cenzură, primul-ministru va prezenta în termen de cel mult 3 zile, preşedintelui Republicii Moldova demisia Guvernului.

Moţiunile de cenzură asupra activităţii Guvernului adoptate de Parlament se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (104)

Tematic

Comuniștii au înaintat o moțiune contra judecătorilor Curții Constituționale
În doar un an, Parlamentul a examinat 20 de moțiuni
Tagurile:
PDM, moțiune de cenzură, Parlament


Știrile Zilei