02:41 12 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.22
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
ЦИК

Municipiile care și-au ales primarii din primul tur: Rezultatele finale

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Alegeri locale - 2019 (141)
302210

Rezultatele alegerilor locale generale arată că în șapte municipii nu va fi organizat turul doi de scrutin. Printre acestea sunt Bălți și Cahul.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Șapte din cele 11 orașe cu statut de municipiu de pe malul drept al Nistrului (două - Bender și Tiraspol - se află pe malul stând și nu se află sub juridicția autorităților de la Chișinău, respectiv acolo ieri nu au avut loc alegeri locale) și-au ales primarii din primul tur. Astfel, la Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, Orhei, Ceadîr-Lunga, Strășeni primarii au fost aleși din primul tur de scrutin.

La Bălți revine Renato Usatîi. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Usatîi obține 61.93% din  sufragii. Acesta este urmat de candidatul socialist, Alexandr Nesterovschi, cu 16,21% din voturi.

La Comrat la funcția de primar a fost ales candidatul Partidului Socialiștilor, Serghei Anastasov, care a obținut 94,58% din sufragii.

Rezultate alegeri Comrat
Rezultate alegeri Comrat

La Cahul câștigă alegerile detașat independentul Nicolae Dandiș. Pentru acesta și-au dat votul 9032 de alegători, adică 81,95%.

În fotoliul de primar de Ungheni revine Alexandru Ambros cu 55,56% din voturi, urmat de candidatul ACUM, Gheorghe Petic, cu 15,54%.

Rezultate alegeri Ungheni
Rezultate alegeri Ungheni

Orheiul, cum era și de așteptat, va fi administrat de Pavel Verejanu, candidat al Partidului „Șor”. Pentru acesta au votat 80,03% din alegători.

Cum s-a votat pentru funcția de primar al municipiului Orhei
Cum s-a votat pentru funcția de primar al municipiului Orhei

Cu 94,86% din sufragii ajunge în funcția de primar al municipiului Ceadîr-Lunga, socialistul Anatoli Topal. Contracandidatul său a acumulat 321 de voturi, adică 5,14%.

Rezultate alegeri Ceadâr-Lunga
Rezultate alegeri Ceadâr-Lunga

Rezultatul final al alegerilor din municipiul Strășeni o arată învingătoare pe Valentina Casian, cu 79,87% din numărul total de voturi.

Rezultate alegeri Strășeni
Rezultate alegeri Strășeni

În municipiile Chișinău, Soroca, Edineț și  Hâncești, peste două săptămâni, mai exact pe 3 noiembrie, va fi organizat al doilea tur de scrutin.

Тема:
Alegeri locale - 2019 (141)

Tematic

Președintele Igor Dodon a votat pentru un primar profesionist
Cum s-a votat în pușcăriile din țară
Alegeri locale în Moldova: în ce condiții scrutinul va fi invalidat sau declarat nul
Tagurile:
rezultate finale, rezultate alegeri, 20 octombrie, alegeri locale 2019


Știrile Zilei