05:36 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
Zinaida Greceanîi

Zinaida Greceanîi va efectua o vizită de lucru la Strasbourg

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (102)
7310

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va participa, la Strasbourg, la summitul european a Președinților de Parlament.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va efectua o vizită de lucru la Strasbourg unde va participa la Conferința Europeană a Președinților de Parlament. Forumul se va desfășura la Palatul Europei, pe 24-25 octombrie, și va întruni spicheri din 47 de state membre ale Consiliului Europei și din țări partenere sau care dețin statut de observator, precum și președinți ai altor organizații internaționale.

Summit-ul va pune în dezbatere trei subiecte de actualitate. Primul subiect are genericul ”Casa noastră europeană comună – următorii 70 de ani” și este dedicat celor șapte decenii ai Consiliului Europei, dar se va referi și la cele trei decenii de la căderea zidului Berlinului, precum și la procesele de actualitate și de perspectivă din spațiul european comun.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, în cadrul acestui panel, Zinaida Greceanîi, va ține un discurs în fața participanților la summit.

O altă temă este ”Implementarea Agendei ONU 2030 și a obiectivelor sale de dezvoltare durabilă: contribuția parlamentelor”.

Cel de-al treilea subiect se referă la ”Femeile în politică și în discursul public – Care este rolul pe care-l pot juca parlamentele naționale în combaterea creșterii nivelului de hărțuire și discursului de ură în adresa femeilor politicieni și parlamentari?”.

Zinaida Greceanîi va avea mai multe întrevederi bilaterale, inclusiv cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, cu Președintele APCE, Liliane Maury Pasquier, cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos, cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (102)

Tematic

Greceanîi: Trebuie să ajutăm producătorii să-și promoveze vinurile în țară și peste hotare
Greceanîi: Moldova - punct de cooperare dintre Est și Vest
Tagurile:
Strasbourg, Parlament, Zinaida Greceanâi


Știrile Zilei