21:14 16 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.70
  • RUB0.28
  • RON4.04
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Președintele Consiliului European Donald Tusk a declarat că UE va aștepta o decizie a Parlamentului de la Londra înainte de a acorda o nouă amânare a Brexitului, dar o ieșire fără acord ”nu va fi niciodată decizia noastră”.

BRUXELLES, 23 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Donald Tusk a arătat că orice decizie dacă să i se acorde Marii Britanii o amânare a Brexitului va depinde de ceea ce se întâmplă în Parlamentul britanic în această săptămână, dar a insistat că blocul comunitar nu va alege niciodată un scenariu fără acord, relatează RT.

În discursul său de rămas bun în fața europarlamentarilor adunați marți la Strasbourg, Tusk a spus că îi va consulta pe liderii UE cum e cel mai bine să răspundă la cererea Marii Britanii pentru o extindere a Articolului 50 și o amânare a Brexitului.

”Este evident că rezultatul acestor consultări va depinde foarte mult de ceea va decide de Parlamentul britanic sau de ceea ce nu va decide”, le-a spus Tusk eurodeputaților.

Tusk a precizat că, în ciuda incertitudinilor din jurul evenimentelor petrecute în Parlamentul din Marea Britanie, el i-a precizat lui Boris Johnnson că ”un Brexit fără acord nu va fi niciodată decizia noastră”.

Tematic

Donald Tusk nu înțelege până la capăt acțiunile SUA
”Un loc special în iad” pentru susținătorii Brexit: Promisiune făcută de Donald Tusk
Tagurile:
Brexit, decizie, Donald Tusk, Uniunea Europeana, Marea Britanie


Știrile Zilei