23:39 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Maia Sandu

Maia Sandu l-a invitat la Chișinău pe noul premier al României

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
7210

Premierul moldovean și-a exprimat speranța că Ludovic Orban va da curs invitației de a veni la Chișinău cât mai curând posibil.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Premierul moldovean, Maia Sandu, l-a invitat la Chișinău pe noul premier al României, Ludovic Orban, învestit luni de Parlamentul de la București. Sandu l-a felicitat pe omologul său cu ocazia învestirii în funcția de prim-ministru al României.

Premierul de la Chișinău a menționat că Ludovic Orban a fost mereu un susținător al proceselor democratice din Republica Moldova și a venit în ajutorul cetățenilor în cele mai dificile momente.

”Domnul Orban este un prieten adevărat al Republicii Moldova și sunt convinsă că împreună vom intensifica relația dintre România și Republica Moldova, implementând proiecte importante pentru cetățeni și dezvoltând inițiative noi”, a declarat Maia Sandu.

Șeful Guvernului de la Chișinău a mai spus că știe cât de mare este responsabilitatea unui prim-ministru, mai ales în perioade instabile și care necesită decizii curajoase.

”Sunt convinsă că domnul Orban are puterea și înțelepciunea necesare să conducă România și să susțină țara noastră pe calea integrării europene”, a declarat Sandu.

Premierul moldovean și-a exprimat speranța că Ludovic Orban va da curs invitației de a veni la Chișinău cât mai curând posibil.

Guvernul Ludovic Orban a fost învestit luni, 4 noiembrie, de Parlamentul României cu 240 de voturi din 233 minim necesare.

Tematic

Ludovic Orban, premierul desemnat al României
Tagurile:
Parlament, Romania, Maia Sandu


Știrile Zilei