23:37 21 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (90)
32710

Andrian Candu a declarat într-o conferință de presă că democrații își retrag moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik.  Andrian Candu a declarat într-o conferință de presă că democrații își retrag moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Potrivit lui, această decizie a fost luată pentru a debloca activitatea Parlamentului. 

”Timp de trei săptămâni, Guvernul Maia Sandu nu a venit în Parlamentul Republicii Moldova în baza regulilor care sunt stabilite și în baza legislației care este stabilită. Să vină cu un raport ca răspuns la această moțiune de cenzură. În lipsa acestui raport, moțiunea nu poate fi examinată în Parlamentul Republicii Moldova. În cazul în care nu poate fi examinată moțiunea, avem un blocaj al Parlamentului pentru că nu pot fi organizate ședințele plenare”, a declarat Andrian Candu.

Candu a mai precizat că membrii fracțiunii PDM sunt conștienți că moțiunea înaintată de ei nu are voturile necesare pentru ca Guvernul condus de Maia Sandu să cadă.

”PDM va analiza subiectul demiterii Guvernului Maia Sandu și în viitorul apropiat vom veni cu propuneri mai complexe ce se vor referi la domeniul economic și social”, a mai precizat Candu. 

Candu s-a arătat total dezamăgit de activitatea Executivului, mai exact pe domeniile economic și social. El a declarat că va susține orice propune de demitere a Guvernului Sandu, chiar dacă aceasta va veni de la socialiști. 

”Orice propunere în Parlamentul Republicii Moldova de demisie a Guvernului Maia Sandu va fi susținută plenar de întreaga fracțiune a Partidului Democrat”, a punctat Candu. 

Fracțiunea Partidului Democrat a depus joi în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. „Guvernul ar trebui să aibă un program de guvernare, dar acest Guvern nu are program, ci o exprimare de intenție”, a declarat Andrian Candu de la tribuna Legislativului.

Тема:
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (90)

Tematic

Andrian Candu: Și premierul Maia Sandu trebuie să răspundă în dosarul miliardului furat
Tagurile:
Guvernul Sandu, Moțiune de cenzură, PDM


Știrile Zilei