12:48 26 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.86
  • RUB0.27
  • RON4.03
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (90)
1820 0 0

Reprezentantul Blocului ACUM, Alexandru Slusari a explicat de ce Andrei Năstase nu poate fi procuror general și cine a lansat acest zvon în spațiul public.

CHIȘINĂU, 8 nov - Sputnik. Reprezentanții Blocului ACUM au negat zvonurile vehiculate în spațiul public precum că Andrei Năstase ar pretinde la funcția de procuror general al Republicii Moldova. Potrivit lui Alexandru Slusari, aceste zvonuri au fost lansate cu rea intenție pentru a semăna zâzanie în cadrul Blocului ACUM.

”Azi în cadrul discuției cu fracțiunea PSRM, domnul Andrei Năstase a spus franc că el nu pretinde la funcția de Procuror General. Această sperietoare a fost aruncată special pentru a tulbura apele și pentru a induce frică în rândurile mai multor deputați”, a declarat Slusari.

Astăzi, președintele Dodon a purtat discuții separate în Parlament cu deputații din PSRM și cei din Blocul ACUM. Șeful statului a vorbit despre trei scenarii posibile și a anunțat că probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate este destul de mare și a invitat majoritatea parlamentară să găsească un compromis până la ora 15:00, când începe ședința Parlamentului, unde va veni premierul Maia Sandu și va anunța deputații despre asumarea răspunderii Guvernului asupra Legii cu privire la Procuratură.

În cazul în care acesta nu va fi atins, atunci președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, va face o declarație cu privire la ceea ce se va întâmpla după depunerea moțiunii.

Parlamentul Republicii Moldova urmează să pună în discuție în după-amiaza zilei de vineri, 8 noiembrie, o singură chestiune:

adresarea prim-ministrului Maia Sandu către Parlament, în contextul angajării răspunderii, pe 6 noiembrie, pentru modificarea Legii Procuraturii.

Тема:
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (90)

Tematic

Situaţia se schimbă din nou: Cine este acum primarul Capitalei
Vineri, 8 noiembrie, se pune punctul pe ”i” în criza din coaliția PSRM- ACUM
Tagurile:
Andrei Năstase, Blocul ACUM, Slusari


Știrile Zilei