22:42 12 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.22
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
Maia Sandu

Maia Sandu, după înaintarea moțiunii de cenzură: Nu ne ținem de fotolii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (89)
252 0 0

Premierul Maia Sandu a declarat după înaintarea moțiunii de cenzură că membrii Guvernului pe care îl conduce sunt pregătiți pentru orice scenariu.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. Premierul Maia Sandu susține că prin angajarea răspunderii pentru proiectul ce prevede modificarea procedurii de desemnare a candidaților la funcția de procuror general justiția nu va fi politizată, așa cum pretind mai mulți demnitari și reprezentanți ai societății civile. Sandu susține că moțiunea a fost înaintată pentru că unor politicieni le este frică de un procuror independent. 

”Acest guvern este singurul credibil, care a restabilit finanțarea europeană. Cetățenii vor fi privați de creșteri salariale, compensații pentru încălzire și alte îndemnizații. La baza angajamentelor pe care ni le-am asumat stau bani externi. Dacă sunt gata să-și asume acest lucru, să-și asume”, a menționat Maia Sandu.

Deputații din fracțiunea Partidului Democrat susțin că nu au decis încă dacă vor susține sau nu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu înaintată de PSRM. Sergiu Sîrbu a declarat că o hotărâre în acest sens va fi luată în zilele următoare. 

Тема:
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (89)

Tematic

Guvernul Sandu riscă să cadă: Socialiștii au înaintat în Parlament o moțiune de cenzură
Guvernele de la Chișinău care au căzut după moțiune de cenzură – Infografic
Tagurile:
moțiune de cenzură, Maia Sandu


Știrile Zilei