23:23 21 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
Demiterea Guvernului Sandu prin moțiune de cenzură (26)
14710

Cei cinci deputați din fracțiunea Partidului Șor, prezenți astăzi la ședința Parlamentului, au anunțat că nu vor susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Deputatul fracțiunii Partidului Șor, Denis Ulanov, a  declarat că fracțiunea sa nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Este vorba despre cinci voturi.

Potrivit lui Ulanov, deputații din fracțiunea Partidului Șor nu vor să participe ”la jocurile politice care nu au nimic în comun cu reforma justiției”.

”Jocurile politice în care sunt implicați acum partenerii de coaliție duc țara într-o nouă criză politică și economică. (…) Obiectul discordiei este clar – procurorul general, care de fapt trebuia să-i unească. Sperăm că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc cât mai curând posibil. Noi nu vom participa în aceste jocuri politice, care nu au nimic în comun cu reforma justiției”, a declarat Ulanov.  

Parlamentul de la Chișinău examinează astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu, care a fost înaintată de fracțiunea PSRM din Legislativ. Moțiunea a fost depusă în semn de protest față de decizia Guvernului de ași asuma răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii prin care a fost schimbat mecanismul de numire a procurorului general.

Pentru ca moțiunea să treacă este nevoie de cel puțin 51 de voturi. În Parlament sunt cinci fracțiuni și doi deputați independenți: fracțiunea PSRM are 36 de mandate; fracțiunea PDM – 30 de mandate, fracțiunea PAS – 13 mandate, fracțiunea PPDA – 13 mandate, fracțiunea Șor – 7 mandate. 

Тема:
Demiterea Guvernului Sandu prin moțiune de cenzură (26)

Tematic

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, examinată săptămâna viitoare
Maia Sandu, după înaintarea moțiunii de cenzură: Nu ne ținem de fotolii
Tagurile:
Parlament, Moțiune de cenzură, Maia Sandu


Știrile Zilei