02:11 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Primăria Chișinău

Ședință la Primărie: Astăzi va fi constituit Consiliul municipal Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
84 0 0

Astăzi va avea loc ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău, în care cei mai numeroși sunt consilierii socialiști, urmați de cei din Blocul ACUM.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău (CMC), rezultat din alegerile locale din 20 octombrie, va fi convocată vineri, 15 noiembrie, de la ora 10:00.

Data ședinței a fost dispusă printr-o hotărâre a Comisiei Electorale Centrale (CEC) din 12 noiembrie.

Noul CMC va fi alcătuit din 51 de consilieri. Conform rezultatelor scrutinului din 20 octombrie, în Consiliul municipal Chișinău au acces 22 de aleși ai Partidului Socialiștilor (PSRM), 19 consilieri de la Blocul ACUM, trei de la Partidul Liberal (PL) și câte doi consilieri de la Partidul Democrat (PDM) și de la Partidul Politic ȘOR.

Câte un consilier în CMC au următoarele formațiuni: Mișcarea social-politică „Forța Nouă”, Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Comuniștilor (PCRM).

Judecătoria Chișinău cu sediul la Râșcani a validat pe 11 noiembrie mandatul de primar general al lui Ion Ceban, câștigat în cel de-al doilea tur al alegerilor locale, din 3 noiembrie.

În cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului, candidatul PSRM Ion Ceban a acumulat peste 52 la sută din voturi, iar contracandidatul său, Andrei Năstase (ACUM), a acumulat 48% din sufragii.

Tematic

Foto: Viața în Chișinău - ce se întâmplă acum cu drumul „care trăgea pietonii în țeapă”
Catastrofa ce amenință Chișinăul: Conducătorii auto ar trebui să fie vigilenți
Tagurile:
Chișinău, consiliul municipal, ședința, Primăria


Știrile Zilei