11:07 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Pavel Voicu

Cine este Pavel Voicu, noul ministru al Afacerilor Interne

© Sputnik / Rodion Proca
Politică
Sa primesc un link scurt
721 0 0

Pavel Voicu a schimbat fotoliul de ministru al Apărării în Guvernul Sandu pe cel de ministru de Interne în Cabinetul condus de Chicu.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Pavel Voicu, noul ministru al Afacerilor Interne, a exercitat timp de cinci luni funcția de ministru al Apărării în precedentul Guvern.

Voicu are 46 de ani, acesta a și-a făcut studiile la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, Facultatea de Drept. A absolvit de asemenea Academia de Administrare Publică pe lângă președintele R. Moldova și Institutul de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei.

În 2017 a devenit consilierul președintelui Igor Dodon pentru misiuni speciale.

Anterior, Voicu  a ocupat mai multe funcții în cadrul organelor de drept. Astfel, a fost șef al Inspectoratului de poliție al  municipiului Bender, comisar al Comisariatului de poliție al raionului Cimișlia, comisar al Comisariatului de poliție al raionului Călărași, șef al Secției control inopinat al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupție, șef al Secției poliției Criminale al Inspectoratului de poliție al Județului Ungheni, inspector superior al Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate si Corupției etc.

Totodată, în perioada iulie 2012–aprilie 2015, Voicu a fost director general la uzina metalurgică SA «Laminorul» din municipiul Brăila, Romania.

Tematic

Cine este Victor Gaiciuc, noul ministru al Apărării
Cine este Corneliu Popovici, noul ministru al Educației
Tagurile:
Pavel Voicu, ministru, Ion Chicu, Guvern


Știrile Zilei