03:14 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
33810

Analistul Corneliu Ciurea a comentat mesajul transmis de Vladimir Plahotniuc prin intermediul unei rețele de socializare, în care fostul lider al PDM a precizat că nu a fost implicat în niciun fel în producerea schimbărilor recente din politica moldovenească.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc a comentat într-o postare pe Facebook ultimele mișcări de pe scena politică moldovenească și rolul PDM în debarcarea Guvernului Sandu. Potrivit analistului politic Corneliu Ciurea, fostul lider al PDM a demonstrat că nu este indiferent față de ceea ce se întâmplă în politica moldovenească.

”Căderea Guvernului Sandu este, evident, un moment favorabil pentru a transmite mesaje societății moldovenești și pentru a-și contura poziția sa politică. Acest lucru demonstrează că Vlad Plahotniuc intenționează să revină în politica moldovenească. Asta nu înseamnă neapărat că va fi prezent fizic. El poate acționa prin intermediul altor politicieni”, a declarat Corneliu Ciurea pentru Sputnik Moldova

Mai mult, analistul susține că prin mesajul postat pe Facebook Vlad Plahotniuc vrea să accentueze că Partidul Democrat este practic singura formațiune cu viziuni proocidentale din Moldova și încearcă să atragă o atenție sporită față de PDM. Asta chiar dacă anterior s-a vehiculat că a pierdut influența asupra acestui partid.

”Prin acest mesaj, Plahotniuc încearcă să transmită ideea că va încerca, prin intermediul Partidului Democrat, să influențeze situația politică din Moldova și își păstrează influența asupra PDM”, a remarcat Corneliu Ciurea.

Anterior, președintele PDM, Pavel Filip, a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că nu știe unde se află fostul lider al formațiunii și nici nu-l interesează acest subiect. El a precizat că Plahotniuc a trecut în istorie, după ce și-a depus mandatul de deputat, iar renunțarea la funcția de președinte al partidului poate fi calificată drept o înfrângere a acestuia, dar și a formațiunii, care a fost nevoită să treacă în opoziție. 

Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova pe 14 iunie, imediat după ce Partidul Democrat a anunțat că trece în opoziție. O săptămână mai târziu acesta și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PDM. Presa a scris că Plahotniuc s-ar afla acum în SUA.

Pe 30 iulie, Vlad Plahotniuc a anunțat într-o postare pe facbook că își depune mandatul de deputat, argumentând că nu-și poate îndeplini obligațiile față de alegătorii din Nisporeni. El a declarat că nu mai vrea să activeze în vreo instituția a statului.

Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, după ce acesta nu s-a prezentat în fața organului de urmărire penală pentru a fi audiat în cadrul unui dosar penal inițiat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Tematic

Vlad Plahotniuc, dat în căutare internațională și interstatală
Procuratura a pus sechestru pe averea de milioane a lui Plahotniuc
Tagurile:
Vlad Plahotniuc, analist, Corneliu Ciurea


Știrile Zilei