19:22 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Miniștri în guvernul Chicu

Numiri și demisii la prima ședință a Guvernului Chicu

© Sputnik / Rodion Proca
Politică
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (186)
458 0 0

Prima ședință a Guvernului Chicu a început cu demiterea și numirea mai multor secretari de stat. Iată cine sunt noii demnitari ai Guvernului.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Noul Cabinet de Miniștri s-a întrunit în prima ședință. În debutul acesteia, premierul Ion Chiuc le-a cerut miniştrilor să-şi formeze în următoarele zile echipele pentru a asigura o transparență maximă a activității ministerelor. 

"Trebuie să fim mereu cu oamenii, cu mediul de afaceri, parteneri, astfel încât să setăm activitatea noastră la necesităţile cetăţenilor”, a declarat Ion Chicu. 

Prima ședință a Cabinetului de miniștri a început cu demișii și numiri în funcții. Liliana Iaconi a fost numită secretară generală al Guvernului de către Ion Chicu.

Astfel, Vitalie Tarlev şi Mihai Lupaşco au fost numiţi secretari de stat la ministerul Economiei şi Infrastructurii. Alexandru Sonic, Ionela Costachi, Svetlana Dogotaru au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat la ministerul Economiei și Infrastructurii în baza cererii de demisie. Sergiu Luca, Dumitru Udrea şi Viorelia Lazăr au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat la ministerul Finanţelor. Aceștia au depus cererea din propria iniţiativă. 

Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin şi Dorel Noroc au fost numiţi secretari de stat la Ministerul Finanţelor. Secretar general al Ministerului Finanţelor a fost numit Iurie Paşînschi. Liliana Iaconi a fost numită secretar general al Guvernului. Iaconi a activat în cadrul ministerului Finanţelor. 

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (186)

Tematic

Ion Chicu, la Moscova: Pe agenda discuțiilor - relațiile economice dintre Moldova și Rusia
Tagurile:
secretari de stat, demisii, numiri, Ion Chicu, Guvern


Știrile Zilei