23:09 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Politică
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
116 0 0

Poliția de Frontieră va avea competențe de asigurare a securității aeronautice. Șeful statului a întors în Parlament Legea privind securitatea aeronautică.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Competențele de asigurare a securității aeronautice vor reveni Poliției de Frontieră.

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a avizat în ședința de miercuri Legea privind securitatea aeronautică, transmisă de către președintele țării, Igor Dodon, spre reexaminare în Parlament.

Comisia va propune plenului Parlamentului aprobarea modificărilor înaintate de șeful statului. Potrivit acestora, normele din Legea privind securitatea aeronautică, în redacția remisă spre promulgare, nu au atins scopul implementării reglementărilor europene din Acordul privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și statele membre.

”Acestea generează incertitudini și dificultăți în realizarea sarcinilor practice ale instituțiilor de profil, reduc și afectează competențele funcționale ale organelor publice menite să asigure regimul de securitate”, este menționat în textul remis de șeful statului în Parlament.

Președintele țării atenționează deputații că legea examinată denaturează competențele Poliției de Frontieră, inclusiv asigurarea securității, aplicarea și gestionarea echipamentelor de securitate, și le transferă de facto către agentul economic care urmează să exercite controlul de securitate, iar organul de stat  doar să-l asiste.

Legea privind securitatea aeronautică a fost adoptată de Parlament la 23 noiembrie 2018.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Vacanța peste hotare: Când prindem cele mai ieftine bilete de avion
Important pentru călători: Care este și cum să alegeți cel mai bun loc în avion
Tagurile:
Poliția de Frontieră, securitate, avion


Știrile Zilei