03:59 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
595 0 0

Premierul Ion Chicu, care participă la Forumul Internațional Investițional BERD, a avut o discuție și cu prim-ministrul ucrainean Oleksiy Honcharuk. Cei doi au abordat subiecte importante, inclusiv ce țin de livrarea gazelor.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Furnizarea gazelor, securitatea regională, dar și securitatea energetică au fost printre subiectele principale ale discuției premierului Republicii Moldova, Ion Chicu, cu omologul său ucrainean Oleksiy Honcharuk, cu care s-a întâlnit la Londra, în marja Forumului Internațional Investițional BERD.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău, Chicu a reiterat că cel mai important subiect pentru Republica Moldova în acest moment este livrarea gazelor.

„Dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor cu Ucraina este una dintre prioritățile   Guvernului Republicii Moldova. Sunt sigur că, prin eforturi comune, vom putea dezvolta o dinamică pozitivă a cooperării noastre bilaterale”, a declarat Ion Chicu.

Cei doi oficiali au mai abordat și subiectele ce țin de protecția ecologiei bazinului râului Nistru, sectorul transporturilor, inclusiv intensificarea cooperării la frontiera de stat. Premierul moldovean a propus deschiderea a încă două puncte de control comun la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean.

Chicu își dorește un nou acord de finanțare cu Berd>>>

La rândul său, șeful Executivului ucrainean a confirmat deschiderea Kievului în promovarea dialogului dinamic pe direcțiile de interes comun.

Tematic

De unde va lua Guvernul Chicu bani pentru a transforma Moldova în șantier
Noul Guvern de la Chișinău - victoria sau eșecul lui Igor Dodon?
Relațiile moldo-ucrainene, discutate la Guvern
Tagurile:
Ion Chicu, Ucraina, gaze rusești, pret gaze, fara gaze


Știrile Zilei