03:51 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
102 0 0

După ce ieri premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în Moldova, astăzi și șeful statului a avut o discuți ce Ruben Atoyan.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Perspectivele de colaborare a Republicii Moldova cu misiunea Fondului Monetar Internațional în Moldova au fost discutate de șeful statului, Igor Dodon, cu șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon anunță că l-a asigurat pe șeful FMI în Moldova că guvernarea de la Chișinău „va respecta cu strictețe toate angajamentele pe care și le-a asumat în raport cu partenerii externi”.

Dodon mai spune că programul actual cu FMI, care se încheie în luna martie 2020, va fi realizat. Totodată, președintele scrie că „la baza acțiunilor întreprinse de noua guvernare vor sta interesele naționale ale Republicii Moldova, protejarea agenților economici autohtoni și susținerea socială a păturilor social-vulnerabile”.

Va prelungi sau nu Moldova programul cu FMI: Ce spune Guvernul>>>

De cealaltă parte, reprezentantul FMI a menționat că implementarea consecventă de către Republica Moldova a reformelor inițiate și realizarea memorandumului cu FMI vor constitui cel mai bun semnal pentru partenerii externi.

Tagurile:
Parteneriat, partener economic, Misiunea FMI, Moldova-FMI, președintele Igor Dodon


Știrile Zilei