15:17 28 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.49
  • USD17.68
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
8601

Platforma comună de dialog a deputatelor din Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în prima ședință în noul format.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. La ședință au participat ambasadoarea Suediei în Moldova, Anna Lyberg, reprezentanta rezidentă PNUD în Moldova, Dima Al-Khatib, și reprezentanta interimară de țară a UN Women, Milana Rikanovic.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a salutat relansarea Platformei de dialog a deputatelor din Parlament și și-a exprimat speranța că aceasta va avea continuitate, iar comunicarea participantelor va avea caracter permanent.

”Platforma trebuie să vină cu inițiative importante pentru cetățeni, în primul rând, în domeniul protecției sociale, încât oamenii să simtă utilitatea activității femeilor parlamentare”, a subliniat Greceanîi.

Platforma comună de dialog a femeilor deputat din Parlamentul Republicii Moldova a fost constituită în 2015 și are drept scop stabilirea unei comunicări între femeile deputat, pentru o mai bună cooperare în promovarea subiectelor de interes comun din societate.

În Parlamentul Republicii Moldova fiecare al patrulea deputat este femeie.

Tematic

Curtea Constituțională a validat mandatele deputaților aleși la 20 octombrie
Cum a fost ”afectat” Parlamentul de la Chișinău de alegerile locale generale
Tagurile:
Parlament, deputat


Știrile Zilei