03:21 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)
214 0 0

Parlamentul s-a reunit astăzi în ședință plenară pentru a examina câteva proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea se referă la modificarea componenței comisiilor permanente, iar alta la componența Biroului Permanent.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Deputații au operat astăzi modificări la componența Biroului Permanent al Parlamentului și a comisiilor permanente. Potrivit acestora, Partidul Socialiștilor are patru membru în cadrul structurii parlamentare, Partidul Democrat are trei membri, iar PAS, PPDA și Partidul ”ȘOR” au câte unul. 

Până acum, în Biroul Permanent erau trei membri PSRM, câte doi de la PDM, PPDA și PAS și unul de la Partidul ”ȘOR”.

Componența numerică a comisiilor permanente a fost modificată

Tot astăzi a fost schimbată și componența comisiilor permanente ale Parlamentului. Legislativul a adoptat în acest sens o hotărâre care a fost votată în prima lectură încă în luna iunie, iar astăzi parlamentarii au examinat-o în lectură finală.

În Comisia juridică a Parlamentului va fi de acum încolo cu un membru mai mult (9 în loc de 10), în timp ce numărul membrilor Comisiei politică externă s-a micșorat de la 10 la 9. 

Documentul prevede crearea unei noi structuri parlamentare - Comisia de control a finanțelor publice. În aceste condiții, a fost necesară ajustarea cadrului legal privind activitatea Parlamentului și redistribuirea atribuțiilor. 

Comisia de control al finanțelor publice va prelua o parte dintre atribuțiile care îi reveneau anterior Comisiei Economie, Buget și Finanțe. Sarcina principală a noii structuri parlamentare va fi examinarea rapoartelor Curții de Conturi cu privire la administrarea banilor publici și a patrimoniului public. În plus, Comisia de control a finanțelor publice va examina rapoartele Guvernului cu privire la executarea bugetului și cele ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)

Tematic

Femeile deputat, în ședință: Ce au discutat fără deputații bărbați - video
Rămâne în Parlament sau în Consiliul Municipal Chișinău: Ulanov a rezolvat dilema
Tagurile:
finanțe publice, Comisie, Parlament

Știrile Zilei