03:14 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
31030

Președintele Igor Dodon, la recepția oferită de Ambasada României la Chișinău: România a fost şi rămîne partenerul nostru strategic.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la recepția oferită de Ambasada României cu prilejul Zilei Naționale a României. Șeful statului a adresat poporului român felicitări şi urări de bine, pace și progres.

”Am constatat cu satisfacție că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România sunt în continuă ascensiune. România a fost şi rămâne partenerul nostru strategic. La baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strânse, proiectele bilaterale consolidate pe care le implementăm cu succes în diverse sectoare”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Președintele i-a mulțumit României pentru asistența financiară oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile.

”Am remarcat rezultatele obținute și pe dimensiunea economică, România fiind partenerul comercial numărul unu al Moldovei și principala piaţă de desfacere a vinurilor moldovenești”, a mai precizat șeful statului.

În context, Igor  Dodon a subliniat că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială.

Totodată, el a anunțat că un contingent al Armatei Naţionale va participa duminică, 1 decembrie, la Parada militară de la Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Tematic

Președintele Dodon a anunțat cine este noul ambasador al Moldovei în Turcia - Video
Tagurile:
Ziua Națională a României, receptie, Dodon


Știrile Zilei