15:38 28 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.49
  • USD17.68
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
159 0 0

Conducerea Primăriei Chișinău i-a avertizat pe funcționarii amatori de mită să înceteze estorcarea plăților ilicite. Angajaților Primăriei li s-a cerut să asigure buna funcționare a caruselului și altor atracții inaugurate în preajma sărbătorilor de iarnă.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Edilul Capitalei, Ion Ceban, i-a atenționat pe funcționarii Primăriei să rezolve problemele chișinăuienilor și ale agenților economici fără a aștepta mită de la aceștia.

Primarul a avertizat, în ședința operativă de luni, 2 decembrie, că noua administrație a Capitalei nu va tolera corupția și-i va da pe mâna organelor de drept pe toți funcționarii care pretind plăți ilicite.

„Nu așteptați să vă pună cineva în buzunar ceva, vă rog să încetați practicile de acest fel. (...) Dacă auzim că se întâmplă lucruri urate, să știți că vom fi primii care vom cere să fiți penalizați”, a declarat Ion Ceban.

Primarul le-a cerut funcționarilor să aibă o atitudine deschisă și binevoitoare față de investitori, care sunt motorul economiei și care plătesc taxe din care sunt realizate proiectele pentru Capitală, inclusiv drumurile.  

Ion Ceban s-a referit la cazurile unor agenți economici din țări europene care i-au semnalat că, vreme de câțiva ani, nu au fost în măsură să-și dezvolte afacerile în Chișinău, fiind purtați pe drumuri din cauză că nu ofereau mită.

De asemenea, Ion Ceban a spus că i s-a creat impresia că unii funcționari nu sunt competenți în domeniile pe care le gestionează. El le-a cerut tuturor angajaților să fie bine documentați și informați pe sferele lor de activitate, astfel încât pe viitor să-i poată răspunde la întrebări.

La rândul său, viceprimarul Victor Chironda le-a cerut pretorilor de sector să-i prezinte liste ale consultărilor publice pe chestiunea planurilor urbanistice locale, precum și o listă a proiectelor urbanistice. El a precizat că solicită acest lucru pentru a fi evitate deciziile arbitrare, bazate pe „mici înțelegeri”.

În finalul ședinței serviciilor operative ale Primăriei, Ion Ceban le-a mulțumit tuturor celor care au fost implicați în inaugurarea sărbătorilor de iarnă.

„Curățenia, securitatea, ordinea publică să fie pe măsură!”, a cerut primarul.

Ion Ceban a solicitat ca opinia publică să fie informată în ce zile anume caruselul din centrul Chișinăului va funcționa gratis, pentru ca oamenii interesați să-și poată programa plimbările cu copiii.

Viceprimarul Victor Chironda a solicitat ca toate inscripțiile de la carusel și alte atracții amenajate în Orășelul „Lumea copiilor” „să fie dublate în română”, pentru că „oamenii se plâng”. 

Tematic

Primăria Chișinău a fost luată cu asalt de copii: Ce provocare a primit edilul Ion Ceban
Primarul Capitalei s-a întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri: Ce le-a promis Ion Ceban
Tagurile:
organe de drept, Primăria, Ion Ceban


Știrile Zilei