03:24 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
Viața în Chișinău (244)
162 0 0

Primăria Chișinău cere ajutorul Ministerului de Interne pentru soluționarea celor mai stringente probleme din Capitală.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Construcțiile ilegale, comerțul stradal, fluidizarea transportului și parcările neautorizate sunt printre cele mai stringente probleme ale Chișinăului, care sunt pe agenda de lucru a Primăriei.

În acest sens, municipalitatea anunță soluționarea acestora în comun cu Ministerul Afacerilor Interne. În context, în urma unor discuții la MAI, s-a decis crearea unui grup de lucru care are sarcina de a stabili acțiuni comune pentru stoparea diverselor ilegalități, propuneri de modificare a legislației etc. În cadrul discuțiilor, primarul general s-a referit la subiectul parcărilor neregulamentare a unităților de transport pe marginea drumurilor, comerțului stradal neautorizat, dar și problema gheretelor.

„Am solicitat informarea tuturor agenților economici care comercializează produse de tutungerie, la o distanță mai mică de 200 metri de instituțiile de învățământ, despre necesitatea retragerii, începând cu ziua de astăzi, a acestor produse din vânzare”, a specificat Ion Ceban.

De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului de Interne, „responsabili de domeniul tehnologiilor informaționale au venit cu un concept de proiect care presupune extinderea și dezvoltarea sistemelor de supraveghere video, care ar permite o monitorizare rapidă și eficientă a orașului”, precizează serviciul de presă al MAI.

Demiteri în lanț la Primăria Chișinău: Motivul pentru care Ceban a dat afară toți pretorii>>

Grupul de lucru urmează a fi instituit în următoarele trei zile, iar în termen de o săptămână va veni cu propuneri exacte pentru eradicarea tuturor neregulilor menționate.

Тема:
Viața în Chișinău (244)
Tagurile:
Agenți economici, gherete, MAI, Capitală, sectoare capitală


Știrile Zilei