12:32 29 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.61
  • RUB0.28
  • RON4.06
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
1917 0 0

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a făcut declarații pentru presă după ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Alexandr Stoianoglo a fost rugat de jurnaliști să se pronunțe cu privire la eliberarea din detenție a fostului premier Vlad Filat. 

”Am dat indicații unei structuri speciale din cadrul Procuraturii Generale. La această etapă, Procuratura Generală nu are nicio atribuție. Noi nu am participat la acest proces. Informația despre eliberarea lui am aflat-o din mass-media. Trebuie să vedem cât este de legală. Deocamdată nu pot să fac aprecieri”, a menționat Alexandr Stoianoglo. 

Șeful Procuraturii Generale a precizat că așteaptă decizia Curții de Apel, care urmează să se pronunțe după ce noul director interimar al Penitenciarului nr.13, în care a fost deținut ex-premierul Vlad Filat, a atacat hotărârea de eliberare a acestuia.

Vlad Filat a fost eliberat „condiționat, înainte de termen” în data de 3 decembrie, conform deciziei Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care a făcut trimitere la articolul 91 din Codul Penal.

Eliberarea fostului premier din închisoare a fost unul dintre subiectele discutate de Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocat în ședință miercuri, 4 decembrie, de președintele Igor Dodon.

Igor Dodon a declarat că eliberarea fostului premier înainte de termen a devenit posibilă cu „aprobarea tacită” a fostului Guvern, condus de Maia Sandu, și în special a Ministerului Justiției.

Tematic

Va pleca sau nu din țară Vlad Filat: Declarațiile fostului premier
Vlad Filat a vorbit pentru prima dată despre condițiile în care a stat după gratii
Tagurile:
procurorul general, Alexandr Stoianoglo


Știrile Zilei