09:26 20 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.50
  • RUB0.29
  • RON4.07
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
640 0 0

Vlad Filat participă la ședința Consiliului Politic Național al partidului pe care l-a fondat și l-a condus. Formațiunea marchează, totodată, 12 ani de activitate pe scena politică a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Ex-premierul Vlad Filat, eliberat săptămâna trecută din detenție, participă duminică, 8 decembrie, la ședința Consiliului Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Evenimentul coincide și cu aniversarea a 12-a de la fondarea partidului. Vlad Filat a fost invitat la eveniment în calitate de fost fondator și lider al PLDM.

La ședința Consiliului Politic Național al PLDM participă președintele formațiunii, Tudor Deliu, vicepresedintii și membrii fondatori ai partidului, președinți de organizații teritoriale și aleși locali liberal-democrați.

”Vrem să ne aducem aminte de unde am pornit și unde suntem acum. După 4 ani, PLDM revine pe arena politică”, a declarat Tudor Deliu.

Menționăm că cei „4 ani” la care face referire președintele PLDM sunt anii în care Vlad Filat a stat în detenție, el fiind reținut la 15 octombrie 2015, imediat după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea. 

Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoare pe 3 decembrie a fost atacată la Curtea de Apel de către noua conducere a Penitenciarului nr. 13.

Eliberarea lui Vlad Filat din închisoare a fost unul dintre subiectele discutate de Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocat în ședință miercuri, 4 decembrie, de președintele Igor Dodon.

Igor Dodon a declarat că eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen a devenit posibilă cu „aprobarea tacită” a fostului Guvern, condus de Maia Sandu, și în special a Ministerului Justiției.

Tematic

Închisoarea în care a stat Vlad Filat are un nou director
Ce crede procurorul general despre eliberarea din detenție a fostului premier Vlad Filat
Eliberarea lui Filat: Dodon dă vina pe fostul Guvern - Maia Sandu neagă categoric
Ministrul Justiției, întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția: Ce au discutat
Tagurile:
PLDM, Vlad Filat


Știrile Zilei