23:02 17 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
71710

Ex-premierul Vlad Filat a anunțat că vinerea viitoare, 13 decembrie, va efectua prima sa vizită peste hotare de la eliberarea sa din detenție.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Ex-premierul Vlad Filat a anunțat că, la sfârșitul săptămânii viitoare, va pleca peste hotare, într-o „vizită privată”. El a declarat că a fost invitat în Ungaria de prim-ministrul Viktor Orban și că este liber să părăsească teritoriul Republicii Moldova, pentru că nu i s-au impus restricții de circulație.

„Nu am restrictii de a părăsi țara. Vineri voi da curs acestei invitații, pentru că avem relații prietenești”, a spus Vlad Filat.

Ex-premierul, eliberat din detenție pe 3 decembrie, condiționat și înainte de termen, participă astăzi la ședința Consiliului Politic Național al PLDM, partid pe care l-a fondat și l-a condus. Formațiunea marchează 12 ani de activitate pe scena politică.

Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoare pe 3 decembrie a fost atacată la Curtea de Apel de către noua conducere a Penitenciarului nr. 13.

Tematic

Vlad Filat, la o importantă ședință a PLDM: Cum comentează Tudor Deliu
Primele declarații ale lui Vlad Filat după eliberarea din detenție - Ce regrete are
Ce crede procurorul general despre eliberarea din detenție a fostului premier Vlad Filat
Tagurile:
Viktor Orban, Ungaria, vizita, Vlad Filat


Știrile Zilei