14:09 18 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
14610

Cabinetul de miniștri se întrunește astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt incluse 24 de subiecte.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Miniștrii se întrunesc astăzi în ședință ordinară, în cadrul căreia urmează să aprobe mai multe proiecte ce se referă la chestiuni sociale.

După ședința de lucru a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, premierul a declarat pentru presă că cel mai important subiect pe care îl va promova Guvernul în această săptămână va fi Convenția de la Istanbul cu privire la drepturile omului. Totodată, urmează să fie desemnat un consilier al prim-ministrului pentru drepturile omului.

Alt subiect de pe ordinea de zi a Executivului ține de alocarea mijloacelor financiare pentru restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensaţii persoanelor supuse represiunilor politice. Din listă fac parte Consiliul raional Briceni, Consiliul raional Dondușeni, Consiliul raional Edineț, Consiliul raional Rîșcani.

Totodată, urmează să fie supus aprobării proiectul de lege privind statutul municipiului Bălți. Tot în ședința de astăzi, Guvernul se va pronunța asupra modificărilor la Legea cu privire la alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni.

Premierul Ion Chicu, despre legea antipropagandă: Presa trebuie să fie liberă>>>

Legea prevede;

  • majorarea cu 30% a cuantumului alocațiilor sociale pentru persoanele vârstnice, constituind 50% din cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă, stabilit anual de către Guvern;
  • majorarea cu 40% a cuantumului alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și medii, constituind 80% din cuantumul pensiei minime pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate şi medii, stabilit anual de către Guvern.

Chișinău Arena: Vizită fulger a premierului Chicu - Când va fi dat în folosință>>>

Pe ordinea de zi sunt incluse 24 de subiecte.

Tematic

Zinaida Greceanîi: Domeniul social și infrastructura, prioritare în bugetul de stat 2020
Tagurile:
Ion Chicu, Guvernul, ședința Guvernului, Cabinetul de Miniștri


Știrile Zilei