01:31 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Politică
Sa primesc un link scurt
189 0 0

Guvernul a avizat negativ proiectul care prevede că în fruntea Procuraturii Generale vor putea fi aleși cetățeni ai altor țări.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură, elaborat de Blocul ACUM, care prevede că în fruntea Procuraturii Generale vor putea fi numiți cetățeni străini, a primit aviz negativ din partea Guvernului.

Inițiativa a fost prezentată în cadrul ședinței de astăzi a Executivului de către ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. 

”Legea cu privire la Procuratură a fost modificată în luna septembrie 2019. Acest proiect ne va crea doar probleme. Asemenea chestiuni importante trebuie să fie consultate cu partenerii de dezvoltare. Nu susținem proiectul”, a declarat Nagacevschi.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură elaborat de Blocul ACUM prevede extinderea spectrului potențialilor candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova. Inițiativa prevede că în fruntea Procuraturii Generale vor putea ajunge inclusiv candidați din alte țări. Astfel, autorii propun să fie excluse din legislație prevederile care stipulează că este obligatorie deținerea cetățeniei și cunoașterea limbii de stat pentru persoanele care vor să devină procuror general. 

Tematic

Detalii din Legea Procuraturii votată de Guvern: Cum va fi controlat procurorul general
Guvernul a decis: Va fi sau nu va fi numit prin referendum procurorul general
Tagurile:
Cetățeni străini, procuror general, Guvern


Știrile Zilei