02:39 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
35810

Aseară târziu, înainte de miezul nopții, premierul Ion Chicu a decis să vină cu o reacție despre schimbarea proprietarului companiei Avia-Invest.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Nicio tranzacție sau schimbare de proprietari direcți ai Avia-Invest nu este posibilă, iar sechestrul pe capitalul social al companiei rămâne în vigoare.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, drept reacție la cedarea de către miliardarul britanic Rothschild a companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Chicu spune că proprietar al Aeroportului rămâne statul, or, „se tranzacționează dreptul la concesiune, nu Aeroportul”.

„Statul, cum avea contractul cu Avia-Invest, „blagoslovit de antiruși” în 2013, așa și îl are. Și nu-i nicio diferență cine figurează în registrele offshore-ului din Cipru drept proprietar al proprietarului AviaInvest. Fie el Rothschild din Londra, sau vreun rus din Habarovsk. Moldovenii cum au fost condamnați în 2013 să achite 9 euro „investitorului”, așa și continuă să fie jecmăniți”, a scris premierul pe Facebook.

În context, Chicu spune că actualul Guvern încearcă să rezilieze în instanțe contractul încheiat în 2013 prin care compania Avia-Invest a devenit concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău. Totodată, premierul spune că la momentul actual „se adună dovezi că Avia-Invest nu a efectuat investițiile conform contractului, deci acordul trebuie reziliat”.

Ion Chicu nu a ezitat să facă și glume pe seama celor care în 2013 au dat în concesiune Aeroportul Chișinău companiei Avia-Invest.

„Acei care i-au adus în 2013, azi luptă cu rușii. Probabil, când votau concesionarea, credeau că Habarovsk este vreo suburbie a Londrei, nu oraș rusesc”, a conchis șeful Executivului.

Amintim că NR Investments Ltd a cumpărat în august 2019 Avia Invest, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău. Ieri, printr-un comunicat de presă, Rothschild a anunțat că cedează compania pentru Komaksavia Airport Invest Ltd.

Tagurile:
Avia Invest, contract de concesionare, Concesionare, Aeroport Chișinău


Știrile Zilei