21:17 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
428 0 0

Reforma Justiției și implementarea Planului de Acțiuni Moldova-UE au fost printre subiectele discutate în această seară de premierul Ion Chicu și ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere oficială cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în această seară. Oficialii au vorbit despre ultimele evoluții din Republica Moldova, dar și despre agenda cu priorități a Guvernului de la Chișinău.

Premierul Ion Chicu a avut o discuție cu E.S. Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko
Premierul Ion Chicu a avut o discuție cu E.S. Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko

Ion Chicu l-a informat pe oficialul european despre ultimele acțiuni realizate de Guvern pentru implementarea Planului de Acțiuni, în scopul transpunerii standardelor UE. De asemenea, a fost abordat subiectul ratificării Convenției de la Istanbul și aprobarea proiectului de lege privind achizițiile în sectorul energetic, acvatic, al transporturilor și serviciilor poștale, pentru ralierea cadrului normativ național la directivele UE.

De asemenea, la întrevedere a fost discutată și evoluția pe dimensiunea reformei Justiției.

Șeful Cabinetului de Miniștri a precizat că astăzi va fi remis pentru examinare Consiliului Europei un set de acte importante pentru reforma Justiției. Unul dintre acestea este proiectul de lege privind evaluarea judecătorilor, care presupune și participarea experților europeni.

Cei doi oficiali au vorbit și despre majorarea cotelor de export în UE, aprovizionarea cu gaze a Republicii Moldova în acest an și necesitatea finalizării construcției gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău.

Tematic

Ion Chicu la Președinție: Vezi ce s-a întâmplat
Tagurile:
UE, Guvern, Ion Chicu, Peter Michalko


Știrile Zilei